Ett häftigt studiebesök väntar

Ett häftigt studiebesök väntar

Det kom ett mail från Hiro san: - I am happy to tell you that you will be able to visit an Elderly Home (Green Hill) in Nagano City 

Vilken möjlighet, vad spännande och jag lovar er, ni kommer få ta del av allt i min nästa blogg.

Nästa onsdag (28/3) åker vi till Japan och när Janne jobbar kommer jag få göra studiebesöket. Hiro san skriver att han fick stor hjälp av Mr. K Nakajima, President of Nakajima Seisakusho, Envirologics distributör i Japan. Jag delar ett av presidentens stora intressen, som är fotografering. En dag hoppas jag att kunna ta lika underbara bilder som han.

En fråga jag kommer att ställa vid besöket på Green Hill, är hur de introducerar sina nya medarbetare som just tagit examen. Jag gjorde nämligen en intervju förra veckan i mitt uppdrag för Region Uppsala , där  jobbar jag som regional samordnare för Vård och Omsorgscollege Uppland

Intervjun kom till utifrån att en vårdlärare berättade en episod ifrån när hon tog jägarexamen. Hon berättade att kursledaren sa till dem:

- Nu har ni tagit jägarexamen, absolut! Men, man blir inte jägare bara för att man har tagit en jägarexamen, utan det tar tid och träning för att bli det! Det tar ungefär 10 år av erfarenhet innan ni kan kalla er för jägare.

Jag fångades av det hon sa och den koppling läraren gjorde med examen från Vård och Omsorgsprogrammet. Jag gjorde därför en uppföljande intervju med henne och en vårdlärare till. Den kan du ta del av på Vård- och Omsorgscollege Upplands hemsida.

Har du några frågor att skicka med mig till Japan? Skicka mig dina funderingar, så försöker jag fånga upp det och kommentera i bloggen!


Skriv ut   E-post