Med Eken önskas en vilsam sommar

Med Eken önskas en vilsam sommar


Eken (Quercus robur) är med sin styrka, skönhet och långa levnad kanske det mäktigaste trädet i vår skog. I äldre tider ansågs den vara ett heligt träd och var i den nordiska mytologin helgad åt åskguden Tor, som ensam hade rätt att fälla och splittra ekar. Eken blev också ett av de vanligaste vårdträden. Ref Sydsved

Min Ek står så att jag kan njuta av den när jag kopplar av på altanen, i vårt SPA, på kontoret och i vårt uterum. Jag håller med om det är det mäktigaste trädet vi har, som står i texten ovan och som jag lånat från Sydved

Trädet är otroligt vackert, dess grenverk påminner mig om de finaste kappilärnätet och för alltid mina tankar mot kärlek och omtanke. Jag ler och känner mig trygg och tacksam.

Nu är det dags för lite mer ledighet och förhoppningsvis håller jag, min man, mina nära och kära oss friska i en tid som för många innebär sjukdom eller inställd ledighet. Till er en varm och vördnadsfull kram.

Till er alla, önskar jag en trevlig midsommar, en skön ledighet, och jag hoppas att du liksom jag har en Ek att njuta under, där vi kan, liksom tjuren Ferdinand sitta och lukta på blommorna...

 


Skriv ut   E-post