Mening som gav mening

Mening som gav mening

När jag var 18 och precis börjat jobba på akademiska sjukhuset i Uppsala, lyssnade jag en dag till sjukhusprästen i Vinterträdgården.

Vad föreläsningen handlade om kommer jag inte ihåg, men minns än idag en av hans frågor: - Vad är meningen med livet? Många svarade och till slut efter att ha mött deras svar med repekt och omtanke, gav han oss svaret. - Meningen med livet, är att du ger livet mening.

Så här nästan 40 år efter tänker jag på svaret och att jag sedan dess försökt  att fylla mitt liv med mening.

Snart är det midsommar och efter det kommer några lediga dagar. Jag kommer att fylla dem med saker som ger mitt liv mening. Exempelvis kommer jag att krama mina nära och kära, sitta vid strandkanten och njuta av havet, köra motorcykel i det vackra svenska landskapet, läsa en bok, umgås med vänner, vardagsutbilda mig, träna, spela WF, äta frukost ute, läsa tidningen på ”paddan”, le mot mig själv i spegeln, gå barfota i gräset, och ibland bara vara här och nu, vilka bara är några exempel på vad som ger mitt liv mening.

Och till sjukhusprästen,  tack för rådet. Det har betytt så mycket för mig genom livet.

Slutligen passar jag på att önska alla en trevlig sommar. Glöm bara inte att fylla det med mening :)

 


Skriv ut   E-post