Mer än bara kilometer: Hur ett lopp i Hostivice förde samman två själar

Mer än bara kilometer: Hur ett lopp i Hostivice förde samman två själar

Att springa har hållit mig rökfri i 11 år – "Kan jag jogga, mår lungorna toppen." I söndags i Hostivice, Tjeckien, blev löpningen den gemensamma nämnaren för Petra och mig. Trots språkbarriären – hon pratade inte engelska och jag inte tjeckiska – fann vi varandra och sprang sida vid sida i 10 km.

Jag trodde först att Petra var där för att pusha mig, men i slutändan var det jag som blev hennes stöd! Vid mållinjen tolkade mina vänner och jag fick veta att hon hade ett vad med sin son om att genomföra loppet, och tack vare mitt stöd lyckades hon. Så våra handlingar talar ibland högre än våra ord. Kom ihåg att fortsätta peppa de runt dig – på löparbanan och överallt annars!

Petra skickade mig dessa varma ord via messenger: "Tobě také a je moc fajn že jsou ještě lidé jako ty" (Tack själv, och det är så fint att det finns människor som du)