Det gör inte äldreomsorgen attraktivare!

Det gör inte äldreomsorgen attraktivare!

Att vara anhörig till någon inom äldreomsorgen efter Ädelreformen var något nytt för mig, när svärmor förra året flyttade in i sin lägenhet på ett äldreboende. I slutet av mars somnade hon stilla in efter en tids sjukdom på ett av Uppsala äldreboenden.

Min svärmor och hennes anhöriga avböjde vänligen, men bestämt, att svärmor skulle fotas och finnas med på boendet sociala medier. Något som jag var otroligt glad för, då det helt går emot min värdegrund och min ledstjärna Det röda huset! (som jag beskrivit i ett tidigare blogginlägg )

Har ni inte följt något äldreboendes sociala medier, kan jag berätta att så fort något vardagligt händer, ska detta visas upp. Allt från fikat till den goda lördags middagen med övriga hyresgäster. Mer eller mindre bra bilder visas och känslan jag får när jag ser dessa bilder är oftast mindre bra.

Syftet är då, enligt företaget, att visa upp att det som är självklart sker, det som redan är utlovat till de hyresgäster som bor på boendet. Detta så att allmänhetens bild om äldreomsorg ändras eller för att visa anhöriga att det redan utlovade sker!

För mig är det helt befängt att hyresfastighetsägaren och dennes medarbetare ska behöva visa upp att de tagit hand om och ansvarat för att sina hyresgäster får valuta för den hyra och övrig service de betalar för.

Däremot tycker jag att det är helt OK att hyresföretaget informerar allmänheten om vad de gör för att hålla utlovad service och omvårdnad till sina hyresgäster. Då med fokus på vilka insatser företaget gör för att utveckla och skapa mervärde för sina hyresgäster och medarbetare. Varför man ska välja att flytta in i en lägenhet hos dem!

Jag hoppas att hyresgästerna, som har egna sociala medier, forsätter att informera sina nära och kära om vardagens händelser eller, förhoppningsvis, får hjälp att göra det när de själva inte längre kan, av hyresföretagets medarbetare.

 


Skriv ut   E-post