Proffs eller amatör?

Proffs eller amatör?

I mitt uppdrag för Region Uppsala arbetar jag bl.a för att höja kvaliteten, statusen och intresset för svensk yrkesutbildning inom Vård- och Omsorgsbranschen.

Just nu pågår en utredning yrket undersköterska kan regleras i syfte att öka kvaliteten och säkerheten inom  Vård- och Omsorg. Ett yrke som de elever som tar examen från Vård- och Omsorgsprogrammet vara verksamma inom.

Det kommer då också skapa en trygghet för de som får vården och omsorgen av dessa personer. Då kan de vara trygga med att de som hjälper dem har en yrkesexamen och därmed kunskap och kompetens. Så är inte fallet om yrket inte är reglerat. Då kan vem som helst kalla sig undersköterska eller frisör!

När jag klippte mig sist hos på Studio Figaro Uppsala, hos Millan, kände jag mig trygg. Jag vet att Millan har en yrkesexamen och dessutom ett Mästarbrev, som hon kan visa mig. Det är ju en variant av en yrkeslegitimation. 

Det är tryggt att låta proffsiga händer ta hand om en. Vem låter du ta hand om dig?  


Skriv ut   E-post