Spännande nytt initiativ för en stoltare äldreomsorg

Spännande nytt initiativ för en stoltare äldreomsorg

Häromveckan fick jag höra mer om det nya initiativet Go Care. Det är en karriärsajt för äldreomsorgen, startad av gänget bakom Seniorval.se . I samband med att Seniorval.se startade granskades texterna av ett redaktionellt råd bestående av: Barbro Westerholm, Sven-Erik Wånell, Johan Hult och  av mig, Elisabeth Adriansson Sandberg .

Denna gång är deras mål att locka fler personer att välja ett arbete inom äldreomsorgen, genom att förändra bilden av sektorn och visa upp alla möjligheter som finns.

Jag tror, precis som teamet bakom Go Care, att kommunikation är helt avgörande för att vi ska kunna möte rekryteringsutmaningen. Många tror att det finns ”enkla jobb” i äldreomsorgen, det gör det inte! Det är alltid komplext att möta en annan människa och ge vård och omsorg. Samtidigt är det otroligt givande. Jag hoppas att Go Care lyckas få fler talangfulla personer att överväga att välja ett arbete här.

På Go Care kan man hitta och jämföra arbetsgivare och lediga tjänster i äldreomsorgen, och läsa berättelser från personer i sektorn. Go Care hjälper också arbetsgivare att formulera/visa vad de erbjuder.

Ska bli spännande att följa!

 Läs mer på www.go-care.se eller gå in på deras sociala medier:

Go Care på Facebook

Go Care på Instagram

 


Skriv ut   E-post