2 frågor jag ställt till politiken om Eget val!

Elisabeth Adriansson Sandbergkunskap, ledarskap, ramverk, vård och omsorgLeave a Comment

närbild på två kvinnor med blå himmel

Så står det på Uppsala kommuns hemsida. Där framkommer det också att om du är i omedelbart behov av hjälp kan du få en tillfällig utförare fram till att du har gjort ditt val. Det gäller till dess att ditt eget val hinner träda i kraft. Men sker detta i verkligheten undrar vi och av egen erfarenhet när svärmor skulle välja här om dagen, är det Egna valet inte så självklart. Så jag formulerade och skickade ett e-post brev till tre av äldrenämndens politiker och väntar spänd på svar såklart. De 2 frågorna jag ställde var:

  1. Var i förfrågningsunderlaget kan jag ta del av att det egna valet inte är möjligt om valet görs första gången när hen är inlagd på sjukhus?
  2. Om jag inte gör ett Eget val, ska en icke vals snurran välja utförare åt mig. Enligt information som jag fått, är snurran inte i bruk, detta för att det inte finns system för detta. Stämmer det?

För hur ska det kunna vara lätt att göra rätt för den medarbetare som ska hantera otydliga riktlinjer och system som inte fungerar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *