2 frågor utan svar!

Elisabeth Adriansson Sandbergkunskap, ramverk, vård och omsorg1 Comment

frågetecken i cirklar i bakgrunden av texten Frågor men inget svar

Just nu funderar jag hur lång svarstiden är för Uppsalas politiker gällande frågor de får av kommunens invånare. Jag ställde ju 2 frågor till 3 politiker i Äldrenämnden den 1:a mars, och jag har ännu inte fått svar. Så helt plötsligt blev 2 frågor 3! Den 3.e blev, kan jag verkligen förvänta mig svar från dem?

Jag försökte själv hitta svaret på min 3:e fråga, och tog del av vad som gäller om jag hade lämnat en synpunkt eller klagomål på den vård som utförs enligt LOV istället.

På den sidan där du kan lämna synpunkter på Äldreförvaltningen läste jag följande:

”om du lämnar namn, telefonnummer och/eller e-postadress kontaktas du inom 3 arbetsdagar”

Och jag lämnade både namn, telefonnummer och e-postadress, men har ändå inte fått något svar. Det kanske beror på att jag inte lämnade en synpunkt utan ställde 2 enkla frågor. Hur länge jag kommer behöva vänta  har jag ingen aning om. Men den som väntar får ju se 🙂

Om svar ej erhålles innan mars månad är till ända, kommer jag skicka en påminnelse och försöka vara lite tydligare. Jag funderar också på om ett sätt att få svar, skulle vara att jag istället benämner e-posten som en handling så ett Ärende uppstår. Då gäller andra regler har jag läst på hemsidan.

Jag hoppas på svar snart, så att jag kan bli trygg i att Uppsala kommuns tjänstepersoner har tydliga riktlinjer och system som fungerar. Det ska ju vara lätt att göra rätt!

 

 

 

 

 

One Comment on “2 frågor utan svar!”

  1. Hej!
    Var har du skickat de frågorna? Jag har inte fått ta del av dem?

    Hälsar,

    Stefan Hanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *