Den röda tråden

Elisabeth Adriansson Sandbergkunskap, ramverkLeave a Comment

Varför bloggade jag i förra inlägget om regler för mig som cyklar? Hur hänger det ihop med ledarskap inom Vård och Omsorg, har några frågat mig. En hel del har jag svarat.

Jag hade efter inlägget en intressant och utvecklande dialog med Hans Östh på Transportstyrelsen angående det här med lagar och regler. Vi enades om att regler och lagar har som syfte att underlätta vår vardag. De skapar trygghet, minskar olycksfall och bidrar till en god arbetsmiljö.

Och där har ni den! Den röda tråden. Regler och lagar oavsett inom vilket område, har syftet att ge oss trygghet, förebygga ohälsa och ger oss handlingsutrymme inom dess ramverk. Det blir lätt att göra rätt!

Avslutningsvis ett ordspråk jag snubblade över när jag sökte fakta:

– Den råd lyder är vis, men oråd ska ingen lyda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *