Så skapar jag Arbetsglädje!

Elisabeth Adriansson Sandberginspiration, kunskap, ledarskapLeave a Comment

För att jag ska behålla min Arbetsglädje,  ställer jag mig två frågor.

Första är vad det är som gör att jag dagligen går till mitt jobb?

Svaret brukar vara att jag gör det för att jobbet engagerar mig, och jag tycker det är kul. Jag vill göra det lätt att göra rätt för ledare och medarbetare inom Vård och Omsorg.  Det gör att jag känner meningsfullhet och att jag uppfattar att jag är en viktig kugge för mina kunder (den jag är till för)

Och det har du min Arbetsglädje   🙂  Vad är din?

Den andra frågan är hur behåller jag den?

Jag håller inte strukturerade medarbetarsamtal med mig själv.  Men däremot undersöker jag ständigt att mina uppdrag ligger i linje med mina värderingar och min vision så att jag behåller mitt engagemang. Är jag tveksam gör jag en bedömning om eventuella åtgärder. Jag checkar (kontrollerar) regelbundet att åtgärderna gör att jag bibehåller arbetsglädjen. Och vips stämmer mitt sätt att tänka med SAM-hjulet. Så lätt det blev att göra rätt med systematiskt arbetsmiljöarbete. Toppen!

Jag brukar ofta fira när jag uppnått något jag förutsatt mig. Ett sätt är att jag ringer och berättar det för mina söner, bara för att få höra ”mamma jag är stolt över dig!”. Jisses vad det sitter fint! Ett annat är att tillaga och äta en riktigt god middag med maken och småprata om det i lugn och ro.

Mitt råd till dig: – Fira ofta arbetsglädje!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *