Vävnadsdöd

Elisabeth Adriansson Sandbergvård och omsorgLeave a Comment

håll tummen

I dag kom det igen ett SMS från min pappa. Jag visste att mamma hade skjutsat honom till Enköpings lasarett, en resa på 14,5 mil. Jag visste att han var förväntansfull för att han trodde att han skulle få en bedömning och en tid för operation. Äntligen skulle han bli fri sin smärta och sitt beroendet av mammas hjälp med sina dagliga aktiviteter.

Det blev ännu en besvikelse skrev pappa istället i sitt SMS till mig. Enköpings lasarett kunde inte åtgärda höften, då det visade sig att det skett en nästan fullständig caputnekros. På svenska betyder det att höften drabbats av vävnadsdöd. Pappa behövde en mer avancerad höftledsoperation en så kallad Avantage cup. Läkaren bedömde att Protesteamet i Uppsala var bäst lämpade för att utföra det ingreppet.

Läkaren bemötte honom på ett mycket professionellt sätt och förstod att hans situation. Han skrev redan idag en remiss till Protesteamet där han ber dem kalla pappa så snabbt som möjligt för åtgärd.

Hjälp mig nu att hålla tummen så att pappas läkares uppmaning till protesteamet innebär att det bara tar några dagar, så att inte fler månader av fysiskt (nedsatt rörelseförmåga) och psykiskt (värk och sömnlösa nätter) lidande adderas till de redan 8.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *